Home სხვადასხვა ყვითელი გვერდი რატომაა თვითმფრინავში საკვები უგემური?

რატომაა თვითმფრინავში საკვები უგემური?

1120
თვითმფრინავის საკვები

მკვლევარებმა ექსპერიმენტი ჩაატარეს, რომლის მიმდინარეობისას ჰაერში ასაფრენ ბილიკზე მდგომი დიდი ავიალაინერის ბორტზე ფრენის მოდელირება მოახდინეს.

გაირკვა, რომ წნევის ცვალებადობისა და ჰაერის განსხვავებული ტენიანობის გამო ადამიანის ლორწოვანი შრება და გემოს რეცეპტორები სხვაგვარად იწყებს რეაგირებას საჭმელზე. კერძოდ, საჭმელი ხდებაუმარილო”, ყავა _ “მწარე”, მხოლოდ ტომატის წვენია შედარებით გემრიელი.

აღსანიშნავია, რომ დღეს დიდ და თანამედროვე ლაონერებზე ხელოვნურად შექმნილია წნევისა და ჰაერის ტენიანობის ისეთი პირობები, როგორიც დედამიწაზეა, ამიტომ ეს ცვლილებები ფრენისას ნაკლებად იგრძნობა.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here